Analyse
Peugeot: voowaarden kapitaalverhoging 6 jaar geleden - donderdag 8 maart 2012

Peugeot heeft de voorwaarden van zijn kapitaalverhoging aangekondigd.

 

Deze transactie kadert in de alliantie die het vorige week heeft afgesloten met General Motors. Indien u aandeelhouder bent van de Franse groep dan hebt u normaal gezien 1 voorkeurrecht gekregen per aandeel Peugeot dat in uw bezit is.
Met 31 rechten (=31 bestaande aandelen), kunt u intekenen op 16 nieuwe aandelen tegen een prijs van 8,27 euro per aandeel. Rekening houdend met de goedkope waardering van het aandeel, raden we u aan om deel te nemen aan de verrichting en uw rechten uit te oefenen. Contacteer uw broker of neem een kijkje op zijn website om de instructies te bekijken.
Pas op, indien u uw rechten niet uitoefent (of ze niet verkoopt indien u beslist om er niet aan deel te nemen) dan zullen ze waardeloos vervallen op het einde van de inschrijvingsperiode op 21 maart 2012 nabeurs. Tijdens deze periode zullen de voorkeurrechten verhandelbaar zijn en genoteerd op Euronext Parijs (laatste koers was ongeveer 1,85 EUR). Vermeldenswaardig is dat sommige brokers de inschrijvingsperiode hebben verkort. Bij Keytrade bijvoorbeeld kunt u slechts tot en met 19 maart intekenen. Hou ook rekening met de (eventuele) kosten bij uw broker.

 

Koers op het moment van de analyse: 11,84 EUR

 

Het Franse PSA Peugeot Citroën is de tweede grootste autoconstructeur van Europa, met een aandeel van 5,2 % van de de wereldmarkt; realiseert 32 % van zijn omzet buiten Europa. Naast de autodivisie omvat de groep ook een leverancier van onderdelen (Faurecia), een transport- en logistiekbedrijf (Gefco), financieringsbedrijven overkoepeld door PSA Finance, een divisie scooters en bromfietsen, een afdeling die motoren en versnellingsbakken verkoopt en Process Conception Ingenierie (industriële uitrustingen).

 

Deel dit artikel