Analyse
Nasdaq OMX: de koers klom het voorbije kwartaal 11 % hoger. Wat nu? 6 jaar geleden - woensdag 28 maart 2012

Sinds 1 januari 2012 klom de koers van Nasdaq OMX 11 % hoger (t.o.v. +12,6 % voor de S&P 500).

Het aandeel is niet langer duidelijk ondergewaardeerd.
Houden.

 

Het herstel van de Amerikaanse beurzen de voorbije maanden, heeft het aandeel van beursoperator Nasdaq OMX een stevig duwtje in de rug gegeven. Het is wel nog even wachten alvorens de teruggekeerde beleggersappetijt zich ook in de winstcijfers zal vertalen, want doorgaans gebeurt dat (via hogere transactievolumes) pas met een paar maanden vertraging.De koers van Nasdaq OMX lijkt dus een beetje vooruit te lopen op de feiten en ook te anticiperen op de uitkering van een (eerste) dividend.Het management blijft momenteel gefocust op kostenbeheersing en verwacht dat die kosten dit jaar ongewijzigd zullen blijven t.o.v. 2011, dus ergens tussen 915 en 935 miljoen USD.

 

Normaal zal de terugkeer van het vertrouwen op de markten zich vertalen in meer beursintroducties in 2012 en zeker in 2013, al zal ook de concurrentie met NYSE Euronext om bedrijven "binnen te halen" groot blijven. Het feit dat BATS (het derde beursplatform naar handelsvolumes in de VS) zijn eigen beursdebuut en notering op zijn eigen handelssysteem recentelijk moest intrekken, zal daar niet veel aan veranderen.

 

Onze winstramingen voor Nasdaq OMX blijven ongewijzigd op 2,5 en 2,8 USD per aandeel voor respectievelijk 2012 en 2013 (t.o.v. 2,19 USD in 2011). Houden.

 

Koers op het moment van de analyse: 26,58 USD

 

Beursoperator Nasdaq OMX beheert niet alleen de Amerikaanse beurs voor groei- en technologieaandelen, maar ook de Zweedse, de Deense, de Finse en de IJslandse beurs, alsook die van de Baltische staten. Actief op de markt van aandelen, van opties, van grondstoffen … Mikt vooral op volumes.

 

Deel dit artikel