Analyse
Geen redenen tot ongerustheid voor HSBC 6 jaar geleden - donderdag 1 maart 2012

De globale soliditeit ontgoochelt wat, maar de groep blijft op schema voor haar groeidoelstellingen op middellange termijn.

We handhaven ons advies. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Als we geen rekening houden met uitzonderlijke elementen, is het resultaat van HSBC voor 2011 iets beter dan dat van veel Europese concurrenten. De winst in de zakenbank klom 30 % hoger t.o.v. 2010 en de investeringsbank brengt het er veel beter af dan bij de concurrentie.

 

De doelstellingen van de groep tegen 2013 lijken ons haalbaar voor zover de conjunctuur niet verder verslechtert, en dan met name in AziĆ«, waar HSBC sterk aanwezig is.

 

Ontgoochelend is wel de lichte achteruitgang van de solvabiliteitsratio (core tier one), zonder dat er evenwel redenen zijn tot paniek. Volgens ons heeft HSBC geen nood aan een kapitaalverhoging.

 

We handhaven onze winstprognose op 45 pence per aandeel voor 2012. Voor 2013 trekken we ze op van 52 naar 57 pence, aangezien het besparingsplan vruchten afwerpt.

 

Koers op het moment van de analyse: 560,69 pence

 

HSBC is een Chinees-Britse bankgroep, de derde grootste ter wereld. Diversifieert haar inkomsten zowel qua activiteiten als op geografisch vlak.

Deel dit artikel