Analyse
SABESP: advieswijziging 6 jaar geleden - dinsdag 21 februari 2012

Sinds ons eerste aankoopadvies op 5 juli 2010 is het aandeel Sabesp bijna 83 % hoger geklommen (in dollar).

Het aandeel lijkt ons nu correct gewaardeerd.
We raden niet langer aan om te kopen.
HOUDEN

 

De Braziliaanse waterspecialist zet de uitbreiding van zijn waterzuiveringsnet voort en lijkt goed op schema te liggen om zijn doelstellingen voor 2013 te halen. Door de diverse sportevenementen die in Brazilië op stapel staan (tussen 2013 en 2016) is de vraag naar infrastructuurwerken groot, meteen een gedroomde groeimotor voor de groep.

 

Eind maart worden de resultaten 2011 gepubliceerd en maakt het management zijn verwachtingen bekend. Uiteraard zullen we dan op het aandeel terugkomen en de situatie uitgebreid onder de loep nemen.

 

In afwachting, en na de forse koersstijging van de voorbije weken (met dank aan de opnieuw aangescherpte risicoappetijt bij de beleggers), vinden we het aandeel niet langer koopwaardig. Houden mag wel.

 

Koers op het moment van de analyse: 74,96 USD

 

SABESP (Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo) is een Braziliaanse groep die gespecialiseerd is in watervoorziening. Het is het op twee na grootste waterbedrijf ter wereld en het nummer 1 in Brazilië, waar het meer dan de helft van de 645 steden van de deelstaat São Paolo (meer dan 26 miljoen inwoners) bevoorraadt. Sabesp is ook actief in andere aanverwante activiteiten (waterzuivering, aanleggen van rioleringen …), die zowat 43 % van de groepsomzet genereren.

 

Deel dit artikel