Analyse
Ontgoochelend jaareinde voor GDF Suez 6 jaar geleden - dinsdag 14 februari 2012

Het resultaat voor 2011 ontgoochelt maar het dividend wordt niet in vraag gesteld.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

Door een resem tegenvallers daalde het nettoresultaat voor 2011 met ruim 13 % ten opzichte van een jaar eerder en het bleef dus ook onder onze verwachtingen. De verbruiksvolumes (laag door het zachte weer) en het bevriezen van de prijzen in Frankrijk (belangrijkste markt voor GDF Suez) zorgden ervoor dat de groep haar verwachtingen niet kon waarmaken. De schuldenlast is gestegen maar blijft alles bij mekaar aanvaardbaar.

 

De heronderhandeling van gasbevoorradingscontracten met Rusland resulteerde in lagere prijzen en is dan ook een opsteker.

 

We schroeven onze winstramingen terug tot 2,11 EUR voor 2012 en tot 2,36 EUR voor 2013. Rekening houdend met de recente koersdaling blijft het aandeel interessant voor beleggers die een mooi dividend wel kunnen smaken.

 

Koers op het moment van de analyse: 19,53 EUR

 

GDF SUEZ is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.

 

Deel dit artikel