Analyse
China Medical Technologies: aandeel geschorst 6 jaar geleden - donderdag 9 februari 2012

De marktautoriteiten eisen meer transparantie

VERKOPEN ZODRA HET MOGELIJK IS

 

De notering van het aandeel China Medical Technologies (CMT) werd geschorst door de autoriteiten van de Nasdaq. Ze eisen dat de Chinese onderneming uitleg geeft bij de beschuldigingen aan haar adres, vooral wat de recente staking van betaling betreft. De marktautoriteiten verlangen met andere woorden wat meer transparantie van de groep die niets doet om haar beurskoers te steunen en zo de geruchten voedt die over de betrouwbaarheid van haar boekhouding de ronde doen.

In afwachting kunnen de beleggers hun aandelen niet verkopen.

Indien CMT de gevraagde inlichtingen verschaft, kan de notering hervat worden.

Zo niet kan de schorsing verschillende weken of zelfs maanden duren en kan er een procedure tot schrapping van het aandeel ingezet worden. De kans bestaat dus dat het aandeel uit de tabellen van de Nasdaq verdwijnt. Het aandeel kan dan terecht komen op de niet-gereglementeerde otc-markt, in de wandeling ook “Pink Sheets” genoemd. Een achterdeurtje voor de beleggers dat echter nog minder gunstig kan uitvallen gezien het beperkte aantal regels dat op die markt geldt.

Voor het ogenblik kunnen we onmogelijk voorspellen welke kant het opgaat. Aan de beleggers die ons recente verkoopadvies niet konden opvolgen, kunnen we alleen maar aanraden om geduld te oefenen.

We houden u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

 

 Koers op het moment van de analyse: 1,82 USD

 

China Medical Technologies is de belangrijkste Chinese speler voor IVD-systemen (in vitro diagnose) op basis van bloed, urine, enz. Het bedrijf commercialiseert tests voor een brede waaier van ziektebeelden zoals schildklierafwijkingen, diabetes, hepatitis, bepaalde tumoren … Het is hoofdzakelijk in China actief.

 

Deel dit artikel