Analyse
Psion overtreft de verwachtingen 6 jaar geleden - dinsdag 24 januari 2012

De kostenbeheersing is voorbeeldig.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Op basis van de eerste indicaties van het management, heeft Psion in het tweede halfjaar van 2011 een bedrijfsresultaat neergezet dat een eind boven onze verwachtingen uitkomt. We hadden wel gehoopt dat de Britse groep opnieuw winstgevend zou zijn dankzij de lancering van zijn nieuwe professionele PDA, de EP10, maar we hadden nooit gedacht dat de winst voldoende groot zou zijn om de verliezen uit het eerste halfjaar goed te maken. En toch is de groep daar ondanks de verslechterde economische context in geslaagd, vooral dankzij een zeer strakke beheersing van de kosten.

 

Het management is niet van plan op zijn lauweren te rusten en wil in 2012 de kostenbasis nog verder terugschroeven. Op die manier hoopt de groep de negatieve impact van de economische crisis op haar activiteit (klanten aarzelen om bestellingen te plaatsen) te counteren.

 

We verhogen onze ramingen voor de winst per aandeel, onze dividendprognoses laten we intact.

 

Koers op het moment van de analyse: 46,50 pence

 

Psion is een Britse leverancier van zakcomputers voor professioneel gebruik. Het gaat om uitzonderlijk stevige toestellen die bedoeld zijn voor veeleisende industriĆ«le omgevingen zoals (lucht)havens, logistieke voorzieningen en opslagplaatsen. De groep heeft klanten in uiteenlopende sectoren (grootdistributie, auto-, energie-, luchtvaartsector).

 

Deel dit artikel