Analyse
Welke aandelen voor actieve belegger? 6 jaar geleden - vrijdag 30 december 2011

U wenst tijd te stoppen in het beheer van uw vermogen en zelf uw eigen aandelenportefeuille samen te stellen? Met deze selectie van enkele interessante koopwaardige aandelen willen we u op weg helpen.

Aandelen voor kernportefeuille

Met deze selectie richten we ons tot beleggers die op zoek zijn naar goedkope aandelen van bedrijven die zowel in een gunstige economische omgeving als in een moeilijk klimaat sterk presteren. We hebben een selectie gemaakt van bedrijven die gestaag stijgende winsten kunnen voorleggen dankzij een sterke marktpositie en een goede leiding. Deze karakteristieken zorgen ervoor dat ze minder risico dragen. Leg met deze aandelen de basis van uw portefeuille voor de lange termijn (minimum vijf jaar).

 

Onze selectie

Reckitt Benckiser

Kimberly-Clark

Sage

Intel

Chevron

GlaxoSmithKline

Sainsbury

 

Dankzij sterke merken en de regelmatige aanpassing van hun gamma, kunnen Reckitt en Kimberly een winstontwikkeling voorleggen die elke conjunctuurwijziging lijkt uit te vlakken. De uitgever van beheersoftware Sage, beschikt over een grote schare trouwe klanten en krikt op regelmatige basis zijn winstgevendheid op. De grootgrutter Sainsbury van zijn kant voert al jaren een succesvolle strategie uit, gefocust op de thuismarkt, die toelaat om marktaandeel te winnen maar zonder de marges in gevaar te brengen.

 

Voor het dividend

Deze selectie richt zich naar beleggers die regelmatige inkomsten van hun beleggingen op prijs stellen. We hebben om deze reden een selectie gemaakt van goedkope aandelen die een hoog dividendrendement bieden. Deze bedrijven zijn in staat om hun dividenden op peil te houden en/of te verhogen in moeilijke marktomstandigheden.

 

Onze selectie

National Grid

GDF Suez

Bolsas y Mercados Españoles

Deutsche Post

Gimv

 

Bolsas y Mercados Españoles blijft heel wat liquiditeiten genereren terwijl het profiteert van de lage schuldgraad. Gimv heeft dan weer voldoende middelen (25 % van de balans bestaat uit cash) om in eender welke marktomstandigheden zijn huidige dividendpolitiek (minimumstijging geïndexeerd aan inflatie), voort te zetten.

 

Cyclische aandelen

Deze selectie richt zich naar beleggers die iets meer risico willen nemen en op zoek zijn naar aandelen die zeer nauw verbonden zijn met de economie en recent door de markten zwaar zijn afgestraft. Ze zijn wel meer volatiel van aard en dragen een hoger dan gemiddeld risico.

 

Onze selectie

ArcelorMittal

Peugeot

Seaspan

Tubacex

Nyrstar

 

Sinds 1 januari 2011 heeft de koers van Arcelor Mittal 51 % van zijn waarde verloren en noteert het tegen een decote van ongeveer 50 % ten opzichte van zijn boekwaarde. Tegen het huidige niveau houdt het rekening met de effecten van de economische crisis. Peugeot is ook 51 % teruggevallen ten opzichte van de hoogste koers van de afgelopen twaalf maanden. Het houdt op overdreven wijze rekening met een vertraging van de autoverkopen. Nyrstar verloor 35 % en noteert met een decote van bijna 25 % ten opzichte van zijn boekwaarde. Dit terwijl de groep bezig is een zeer belangrijke strategische wijziging (overnames mijnen zelf) door te voeren die zal toelaten om een groter deel van de toegevoegde waarde die wordt gecreëerd binnen de zinkindustrie binnen het bedrijf te houden.

 

Amerikaanse aandelen

Deze selectie richt zich naar beleggers die op zoek zijn naar goedkope Amerikaanse aandelen. De Verenigde Staten, nog steeds de grootste economie ter wereld, blijft onvermijdelijk in heel wat portefeuilles. In de huidige moeilijke economische context verkiezen we stevige bedrijven met een lage schuldgraad.

 

Onze selectie

Abbott Laboratories

Kimberly-Clark

General Electric

Chevron

Intel

AT&T

 

Chevron kan één van de laagste extractiekosten van de sector voorleggen terwijl het aanwezig is in heel wat olierijke gebieden zoals Rusland. Een zeer goede zaak om de reserves te doen groeien. Intel heeft een technologische voorsprong waardoor het de concurrentie op afstand houdt. Financieel zeer solide.

 

Deel dit artikel