Analyse
Saint-Gobain: advieswijziging 6 jaar geleden - maandag 19 december 2011

Ondanks de zwakke conjunctuur hield Saint-Gobain vrij goed stand. De groep blijft links en rechts activa inpikken die haar groei moeten veiligstellen.

Na de koersdaling van afgelopen jaar is het aandeel terug correct gewaardeerd. 
Niet meer verkopen.
HOUDEN.

 

De mislukte beursgang van verpakkingsdochter Verallia daargelaten, zijn de prestaties van Saint-Gobain best te pruimen. In de eerste negen maanden wist de groep 5,4 % meer omzet te realiseren (volumes +3,2 % en verkoopprijzen +2,6 %). Saint-Gobain profiteert vooral van de stevige groei in Azië en de groeilanden en op de industriële markten. Maar ook in het residentiële en het renovatiesegment bespeurt Saint-Gobain in een aantal West-Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Scandinavië) tekenen van een heropleving, o.a. dankzij streven naar efficiënt energiegebruik (dubbele beglazing …). Bovendien blijft de bouwmaterialenspecialist erg actief op overnamevlak: de gespecialiseerde folieactiviteiten van Bekaert, versterking van de schuurmiddelendivisie in Zuid-Amerika en van de buizenafdeling in India. Hoewel het vierde kwartaal moeilijker zal zijn, verwacht de groep haar doelstellingen te halen. Zo hoopt ze dat de bedrijfswinst dit jaar ondanks de hogere energie- en grondstoffenprijzen met minstens 10 % zal stijgen (excl. wisselkoersen).

Voor dit jaar tippen we op een winst per aan-deel van 3,22 EUR. Voor 2012 en 2013 gaan we voor 3,78 en 4,03 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse : 27,39 EUR

 

Saint-Gobain is een wereldwijd actieve Franse groep gespecialiseerd in de productie en de distributie van glas, bouw- en speciale materialen (keramische producten, plastics, schuurmiddelen).


Deel dit artikel