Analyse
Republic Airways: een van zijn klanten in de problemen 6 jaar geleden - maandag 5 december 2011

American Airlines heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Volgens ons zal deze procedure weinig of geen impact hebben op het akkoord met Republic.

Het aandeel is goedkoop, maar gezien de risico’s zijn we geen koper. 
HOUDEN.

 

American Airlines heeft Chapter 11 ingeroepen dat de maatschappij tijdelijk beschermt tegen haar schuldeisers (ons gerechtelijk akkoord). Volgens ons zouden de gevolgen van een eventueel faillissement voor Republic Airlines dat een honderdtal vluchten per dag voor rekening van American Airlines uitvoert, beperkt blijven. Zelfs indien American Airlines alle activiteiten stopzet – wat volgens ons niet zal gebeuren – dan nog zou Republic slechts 15 toestellen op een totaal van 275 aan de grond moeten houden. Het lijkt ons waarschijnlijker dat het contract tussen beide herzien wordt en dat Republic met minder gunstige financiele voorwaarden genoegen zal moeten nemen. Goed nieuws is dat niet, maar het effect op de rentabiliteit zou niet erg groot zijn. Wat we belangrijker vinden is dat Republic de afsplitsing van dochter Frontier Airlines (vluchten voor eigen rekening) er sneller wil doorkrijgen dan eerst gepland, al heb-ben we er sinds onze laatste analyse niets meer over gehoord.

 

We laten onze ramingen ongewijzigd: voor dit jaar rekenen we op een verlies van 0,20 USD per aandeel en voor 2012 op een winst van 0,40 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 3,79 USD

 

Republic Airways is een regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 600 korteafstandsvluchten tussen 128 steden in 47 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Costa Rica uitvoert. De groep opereert van oudsher voor rekening van andere luchtvaartmaatschappijen en ook voor eigen rekening onder de merknaam Frontier. 

 

Deel dit artikel