Analyse
Omega Pharma: overnamebod geslaagd 6 jaar geleden - vrijdag 30 december 2011

Het overnamebod op Omega Pharma is geslaagd. Het bod is nu heropend en loopt nog tot 6 januari tegen dezelfde voorwaarden.

Aan voorwaarden voldaan

De kogel is door de kerk: Omega Pharma zal binnenkort van de beurs verdwijnen. De overnemer, het investeringsvehikel Couckinvest en partners, heeft na de afsluiting van het bod op 20 december 91,32 % van de aandelen van de groep in handen. Hiermee is aan de eerste voorwaarde, namelijk dat 90 % van de aandelen dienden te worden aangeboden, voldaan. Daarnaast kreeg de overname ook de zegen van de Europese Commissie. Beleggers die op het bod ingingen, zullen op 10 januari 36 EUR worden uitbetaald.

 

Heropening bod

Het bod is op dinsdag 27 december verplicht tegen dezelfde prijs van 36 EUR heropend en loopt tot en met 6 januari. Op 13 januari worden de resultaten hiervan gepubliceerd. Als de overnemer meer dan 95 % van Omega Pharma heeft binnengehaald, volgt dan een ultiem uitkoopbod wederom tegen dezelfde prijs. Na afronding hiervan zal het aandeel van Euronext Brussel verdwijnen. Woensdag 28 december viel het aandeel reeds uit de Bel20-index. Indien die 95 % niet wordt gehaald, kan Omega Pharma het bod opnieuw verlengen totdat uiteindelijk die kaap wordt gerond.

 

Ingaan op het bod

Zoals we al eerder aangaven, zouden we ingaan op het bod. U krijgt dus een nieuwe kans om uw aandelen binnen te brengen. We vinden dat het bod billijk is en op een hogere prijs of tegenbod moet geenszins nog worden gerekend. Het aanvaardingsformulier kan kosteloos bij de drie deelnemende banken, BNP Paribas Fortis, ING en Dexia, worden ingediend als u er een rekening heeft. Indien niet kunt u het formulier bij uw eigen instelling binnenbrengen.

 

Deel dit artikel