Analyse
Triquint Semiconductor: mooie langetermijnvooruitzichten 6 jaar geleden - woensdag 2 november 2011

De vooruitzichten op korte termijn ontgoochelen maar de groep blijft goed geplaatst om te profiteren van de ontwikkeling van smartphones en tabletcomputers.

Goedkoop maar risicovol aandeel.
KOPEN.

 

De kwartaalcijfers zijn conform de lagere verwachtingen die tijdens de winstwaarschuwing van eind september werden uitgesproken. Maar voor de komende maanden ontgoochelen de vooruitzichten. Voor het vierde kwartaal rekent de groep op een kleine omzetstijging (+2 %) en op een daling van de winst per aandeel (-36 %). Een herstel wordt niet verwacht voor het tweede semester van 2012. De groep heeft de vraag overschat en haar investeringen niet goed afgestemd: in 2010, toen ze niet aan de vraag kon voldoen (en bestellingen heeft moeten afwijzen), besliste ze om in 2011 massaal te investeren in productiecapaciteit; maar sindsdien is de vraag fors teruggevallen en nopen de hoge voorraden de groep ertoe om de productie op een lager pitje te zetten (terwijl de vaste kosten toenemen). Desondanks raden we nog steeds aan het aandeel te kopen omdat het goedkoop is en de groep financieel sterk staat. Het bedrijf beschikt daarenboven over voldoende capaciteit om aan de vraag naar componenten van smartphones en tabletcomputers (die zou moeten toenemen) te voldoen. Deze componenten zijn van hoge kwaliteit (Apple gebruikt ze voor de iPhones 4S).

 

We behouden onze winstverwachtingen (buiten niet recurrente elementen) op 0,44 USD per aandeel voor 2011 en op 0,45 USD voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 5,12 USD

 

Het Amerikaanse Triquint Semiconductor ontwerpt en verkoopt radiofrequentiecomponenten, met name versterkers van wifi of internetsignalen. Die producten zijn vooral bestemd voor fabrikanten van mobiele terminals zoals smartphones en tabletcomputers (72 % van de omzet). De groep levert ook componenten om de kwaliteit van telecomnetwerken te verbeteren (20 % van de omzet) en componenten voor luchtvaart en defensie (8 %).

 

Deel dit artikel