Analyse
Time Warner: advieswijziging 6 jaar geleden - vrijdag 4 november 2011

Wij blijven geloven dat de groep dankzij de kwaliteit van haar content kan blijven groeien, maar de kwakkelconjunctuur maakt ons voorzichtig.

Het aandeel is nu correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Het derde kwartaal was beter dan verwacht: de omzet steeg met 11 % en de winst per aandeel met 28 %. Maar we laten ons niet meeslepen. Deze mooie resultaten waren immers grotendeels te danken aan de laatste de Harry Potterfilm die in de zomer uitkwam. Deze saga (8 films op 10 jaar tijd) die niet minder dan 12 miljard dollar omzet genereerde is afgelopen. Volgens ons is Time Warner in staat om dat op te vangen. Er staan immers andere superhelden zoals Batman klaar om de fakkel over te nemen. Voort blijft de belangrijkste divisie van de groep, de televisiezenders (meer dan ¾ van de bedrijfswinst) dankzij de abonnementen en de publiciteit groeien (omzet derde kwartaal +7 %). TW wil ook meer licentieovereenkomsten met derden sluiten voor de verdeling van zijn content (vooral tv-series). Het kost TW echter steeds meer geld om de kwaliteit van de content op peil te houden en dat dreigt de rentabiliteit onder druk te zetten, vooral als de Amerikaanse economie niet beter begint te draaien dan ze nu doet. We verwachten op dat vlak niet onmiddellijk een catastrofe, maar we blijven toch voorzichtig. Voor 2011 en 2012 rekenen we op 2,70 en 2,90 USD winst per aandeel.

 

Koers op het moment van de analyse: 34,12 USD

 

Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film, televisie en de geschreven pers. In 2009 stootte de groep haar kabeldivisie en haar internetactiviteiten (AOL) af.

 

Deel dit artikel