Analyse
Republic Airways: verkoop Frontier dichterbij? 6 jaar geleden - woensdag 9 november 2011

Door het bericht over een mogelijk versnelde verkoop van Frontier veerde het aandeel in één beurssessie 60 % op.

Het is nog altijd goedkoop, maar rekening houdend met de risico's zware schuld, klanten in moeilijk parket) zijn we geen koper.
HOUDEN.

 

Op 8/11 ging het aandeel 60 % hoger. Bij de bekendmaking van de (beter dan verwachte) resultaten voor het 3de kwartaal liet Republican uitschijnen dat het zijn verlieslatende dochter Frontier Airlines (dat vluchten voor eigen rekening uitvoert) sneller dan gepland wil verkopen. Aanvankelijk zou er een geleidelijke overdracht plaatsvinden tegen eind 2014 maar het proces lijkt nu in een stroomversnelling te zijn beland (Republican huurde consultants in om te onderzoeken wat de voordeligste manier is om Frontier van de hand te doen). Wij stonden altijd al positief t.o.v. een dergelijke verkoop en het hercentreren op de historische activiteit (vluchten voor andere maatschappijen) zou ook komaf maken met belangenconflicten die er nu toch zijn (door ook vluchten voor eigen rekening uit te voeren, treedt Republican in concurrentie met zijn eigen klanten). Ook de rentabiliteit moet er wel bij varen en de blootstelling aan de volatiliteit van de olieprijzen (partners betalen brandstoffactuur terug) zou dalen. Door het beter dan verwachte kwartaalresultaat mikken we nu voor 2011 op een verlies per aandeel van slechts 0,20 USD (voorheen 0,30).

 

Koers op het moment van de analyse: 4,34 USD

 

Republic Airways is een regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 600 korteafstandsvluchten tussen 128 steden in 47 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Costa Rica uitvoert. De groep opereert van oudsher voor rekening van andere luchtvaartmaatschappijen en ook voor eigen rekening onder de merknaam Frontier.

 

Deel dit artikel