Analyse
Logica: zal doelstellingen niet halen 6 jaar geleden - vrijdag 4 november 2011

De winstwaarschuwing werd te zwaar afgestraft.

De groei vertraagt, maar er is nog altijd groei en de gegenereerde liquiditeiten laten een mooi dividend toe. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

 

De crisis heeft toegeslagen: in het 3de kwartaal bleef de omzetgroei beperkt tot 2 %. In plaats van op 5 % rekent de groep nu voor heel het jaar op 3 % groei. Ook de rentabiliteitsdoelstellingen worden verlaagd. Volgens Logica is de vertraging van de groei vooral te wijten aan de Benelux (13 % van de omzet) waar de activiteit erg afhankelijk is van de financiële sector (die een crisis doormaakt) en van de overheidsbudgetten (die steeds krapper worden). Maar volgens ons ligt het ook aan de slapte van het economische herstel die de informaticabestedingen van de bedrijven afremt. Dat is vooral zo in Europa, zo goed als de enige afzetmarkt van de groep. Hetzelfde doet zich overigens voor bij de Franse concurrent Atos Origin die zijn omzet in het 3de kwartaal zelfs zag dalen (-0,3 %). En bij IBM lopen de bestellingen minder snel binnen. De economische en financiële crisis verplicht de overheden (meer dan 30 % van de omzet van Logica) tot een strikter budgettair beleid. We schroeven onze groeiverwachtingen voor 2012 terug tot 2,1 % en stellen onze raming van de (courante) winst per aandeel bij tot 11,87 p. voor 2011 en 12,23 p. voor 2012. Het over 2011 verwachte dividend van 4,6 p. levert een mooi rendement van 5,5 % bruto op.

 

Koers op het moment van de analyse: 85,15 pence

 

De Britse groep Logica is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Frankrijk, Nederland, Scandinaviƫ).

 

Deel dit artikel