Analyse
EVS: doelstellingen 2011 in gevaar, maar dividend blijft behouden 6 jaar geleden - donderdag 10 november 2011

Terwijl wij verwachtten dat de omzet in het 3de kwartaal maar 6 % lager zou liggen dan een jaar geleden, bedroeg de daling in feite 10 %.

Goedkoop aandeel
KOPEN

 

De studioactiviteiten bleven onder de verwachtingen en het orderboek voor het jaareinde is aan de zwakke kant. De groep blijft aan haar omzetdoelstellingen voor dit jaar vasthouden (stabiele verkoopcijfers t.o.v. 2010), maar volgens ons zal het kantje boord zijn. Het gewicht van elk order maakt voorspellingen voor een kwartaal nu eenmaal erg onzeker.

 

We schroeven onze raming van de winst per aandeel 2011 iets terug tot 2,46 EUR. Voor 2012, het jaar van de OS in Londen, laten we onze prognose ongewijzigd. De vooruitzichten op lange termijn blijven hoe dan ook overeind.

 

EVS blijft rijkelijk liquiditeiten genereren, tot vreugde van de aandeelhouders die in december een (stabiel) interimdividend van 0,87 EUR netto ontvangen. Met de uitkering die hen in mei 2012 nog te wachten staat, bedraagt het nettorendement meer dan 5 %.

 

Koers op het moment van de analyse: 34,63 EUR

 

Het Belgische bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor televisieproducenten (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms…) en bioscopen.

 

Deel dit artikel