Analyse
China Med. Technol.: trekt winstverwachtingen op 6 jaar geleden - dinsdag 22 november 2011

Het aandeel is risicovol gezien de hoge schuldenlast van de groep en de vraagtekens rond de accuuraatheid van de boekhouding van Chinese bedrijven, maar o.i.

heeft het wel potentieel om op te veren en wordt het overdreven afgestraft. Als u de risico's aanvaardt, is het goedkoop.
KOPEN.

 

Het degelijke kwartaalresultaat bevestigt dat de strategie juist zit. De omzetgroei is nog altijd stevig (+18,1 %), met dank aan de activiteit moleculaire diagnostiek, waarvan het aanbod werd uitgebreid en dat verdeeld wordt via eigen sales teams (niet via derden). Ook de rentabiliteit zit in de lift dankzij diezelfde diagnostische testkits (grotere marges dan traditionele tests, ondanks kosten eigen verkoopteams). De groep verhoogt haar winstverwachtingen voor heel 2011 en ook voor daarna ogen de vooruitzichten goed. In China zal de markt voor in vitro diagnose naar verwachting met 20 % op jaarbasis groeien tot 2014, dankzij de enorme Chinese bevolking die ook steeds meer toegang heeft tot gezondheidszorg. Van die evolutie moet de groep volop kunnen profiteren dankzij haar leiderspositie op de markt voor FISH-tests (60 % v.d. omzet) en algemener ook dankzij haar technologische voorsprong op veel lokale concurrenten. We mikken op een winst van 0,40 USD per aandeel voor het huidige boekjaar (einde op 31/03) en op 0,64 USD voor het volgende.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,02 USD

 

China Medical Technologies is de belangrijkste Chinese speler voor IVD-systemen (in vitro diagnose) op basis van bloed, urine, enz. Het bedrijf commercialiseert tests voor een brede waaier van ziektebeelden zoals schildklierafwijkingen, diabetes, hepatitis, bepaalde tumoren ... Het is hoofdzakelijk in China actief.

 

Deel dit artikel