Analyse
Bayer: Xarelto goedgekeurd in de VS! 6 jaar geleden - dinsdag 8 november 2011

Tot onze verrassing heeft de Amerikaanse Food and Drugs Administration het antibloedstollingsmiddel Xarelto zonder bijkomende voorwaarden goedgekeurd.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
Houden.

 

Bayer kan opgelucht ademhalen: Xarelto, een preventief geneesmiddel tegen hartaanvallen (bestemd voor patiënten die kampen met hartboezemfibrillaties) werd door de FDA goedgekeurd voor gebruik in de VS, en dat zonder dat er bijkomende studies vereist zijn of restricties gelden (iets waarvoor wij gevreesd hadden). Het middel werd ontwikkeld in samenwerking met Johnson&Johnson en heeft de beste vooruitzichten van de productenpijplijn van Bayer.

 

Daarnaast zijn ook de resultaten voor het derde kwartaal zeker niet slecht: de omzet klom 4,8 % hoger en de bedrijfswinst 17,4 % (op vergelijkbare basis). De divisies farma en agrochemie presteerden goed, maar de bedrijfswinst van de divisie plastics dook door de gestegen productiekosten wel 24 % lager en de divisie zal het ook in het vierde kwartaal moeilijk blijven hebben.

 

Bayer kan terugvallen op zijn gediversifieerd profiel en dus met iets minder schrik dan veel van zijn concurrenten uit de chemiesector tegen de groeiende economische vraagtekens aankijken, maar de Duitse groep blijft niettemin voorzichtig en maakte bekend dat ze haar liquiditeitsreserves heeft aangevuld, niet in het minst omdat verschillende Europese landen de gewoonte hebben zich als slechte betalers te gedragen.

 

We handhaven onze winstramingen op 3,60 EUR per aandeel voor 2011 en op 3,90 EUR voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 47,45 EUR

 

De Duitse chemie- en farmagroep Bayer rust op drie pijlers: gezondheid (ruim de helft van de winst), landbouwchemie en plastics.

 

Deel dit artikel