Analyse
Transcom: kapitaalverhoging 6 jaar geleden - vrijdag 21 oktober 2011

De aankondiging van een kapitaalverhoging haalde de koers onderuit (-20 % op één dag).

Ondanks de ineenstorting (-70 % sinds ons laatste verkoopadvies) handhaven we ons advies.
VERKOPEN.

 

Na de zware verliezen in het tweede kwartaal (-38 EUR per aandeel), werd ook het derde met rode cijfers afgesloten. Een belangrijke eenmalige fiscale last bovenop de verwachte herstructureringskosten leidde tot een verlies van 0,31 EUR. Als we geen rekening houden met de herstructureringskosten verbeterde de rentabiliteit wel, maar onvoldoende om ons gerust te stellen aangaande het vermogen van de groep om de crisis het hoofd te bieden. De inkomsten lagen 1,2 % lager dan in het tweede kwartaal en 8,2 % lager dan in het derde kwartaal 2010. Maar het zijn vooral de vooruitzichten voor 2012 die ons verontrusten. Het lagere activiteitspeil bij haar klanten (o.m. de financiële sector) en hun besparingsplannen voorspellen weinig goeds voor de resultaten van Transcom.
De kostenreducties die de groep doorvoert, hoe essentieel ook, kunnen het gebrek aan groei van de inkomsten niet goedmaken. En ruimte om de prijzen van de dienstverlening te verhogen is er niet. De achteruitgang van de activiteit en de druk van de bankiers verplichten de groep ertoe om een zware kapitaalverhoging door te voeren om haar eigen vermogen te versterken. We laten onze winstramingen voorlopig ongewijzigd.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,50 SEK

 

Transcom is de Zweedse specialist inzake klantenservice. De groep haalt 86 % van haar omzet uit de uitbesteding van klantendiensten. Het bedrijf beheert de klantenportefeuille van bedrijven via 75 callcenters in 30 landen: werving van nieuwe klanten (telemarketing), verbeteren van de klantenbinding, hot lines… De groep levert ook juridische diensten, marktonderzoeken en vertalingen. Haar belangrijkste klanten komen uit de telecomsector (63 % van de inkomsten) met grote namen als Vodafone, Orange, BT… en uit de financiële wereld (15 %) met o.m. Santander, American Express, HSBC…

 

Deel dit artikel