Analyse
Peugeot: doelstellingen moeten herzien worden 6 jaar geleden - donderdag 6 oktober 2011

Volgens ons zal de Franse constructeur zijn doelstellingen dit jaar niet bereiken.

De koersbaisse lijkt ons evenwel overdreven.
Goedkoop aandeel.
KOPEN

 

Bij de publicatie van de halfjaarresultaten stelde Peugeot voor heel 2011 nog een hogere bedrijfswinst dan in 2010 (1,8 miljard euro) in het vooruitzicht.

 

Maar wij denken nu dat die doelstelling niet zal gehaald worden, en wel omdat de autoverkoop sterker vertraagt dan verwacht. Zo werden er in september in Frankrijk 18 % minder wagens verkocht. Die terugval was wel voor een deel te wijten aan bevoorradingsproblemen. Gezien de slappe conjunctuur riskeert moet er dit jaar geen beterschap verwacht worden en die negatieve tendens zal in 2012 allicht doorgetrokken worden.

 

Volgens ons overdrijft de markt echter het risico op een nieuwe crisis of op een recessie.

 

De omzetdaling zal immers minder dramatisch zijn dan in 2008-09. Voorts is Peugeot beter gewapend (minder stocks dan bij de vorige crisis en flexibelere kostenstructuur). En ten slotte is de financiële situatie een pak gezonder dan in 2008 (toen moest de Franse overheid geld in de groep pompen).

 

We verlagen onze ramingen van de winst per aandeel voor 2011 van 5,00 naar 4,20 EUR en voor 2012 van 5,40 naar 4,00 EUR, maar we blijven geloven dat de groep winstgevend kan blijven en op lange termijn haar marges op peil kan houden.

 

Koers op het moment van de analyse: 16,78 EUR

 

Het Franse PSA Peugeot Citroën is de op een na grootste Europese autoconstructeur, met een aandeel van 5,1 % van de wereldmarkt. De groep realiseert 33 % van haar omzet buiten Europa. Ze omvat ook een producent van apparatuur voor auto's (Faurecia), een transport- en logistieke firma (Gefco) en financieringsbedrijven.

 

Deel dit artikel