Analyse
Fiat: fitch verlaagt rating 6 jaar geleden - vrijdag 21 oktober 2011

De positieve effecten van de integratie van Chrysler op de groep Fiat kunnen Fitch niet overtuigen.

Het agentschap verlaagt zijn rating van de groep. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 

Vorige week werd de rating van een aantal Italiaanse bedrijven verlaagd. Onder hen ook Fiat. Fitch verlaagde zijn rating van de Italiaanse groep met één graad, van BB+ naar BB, een peil dat wij als riskant beschouwen. Hoewel de groep haar aanwezigheid op bloeiende automarkten zoals Latijns-Amerika heeft uitgebreid, blijft ze te sterk afhankelijk van de zwakke Italiaanse markt. Wat de Noord-Amerikaanse markt betreft, blijven de verwachtingen inzake de verkoop onzeker ook al heeft het management aangekondigd dat het merk Alfa Romeo vanaf 2013 in de Verenigde Staten zal verdeeld worden. Voorts blijft Fiats aanwezigheid op meer gegeerde groeimarkten zoals India en China, te beperkt.
De laatste gegevens met betrekking tot de nieuwe inschrijvingen lijken Fitch gelijk te geven. In september verkocht de Turijnse groep 7,8 % minder wagens in Europa, terwijl de Europese automarkt in dezelfde periode met 1,1 % groeide. Fiat zag bovendien zijn marktaandeel in Europa verder afbrokkelen: 7,2 %, tegen 8,1 % in september 2010.
Een en ander staat in schril contrast met de erg optimistische verklaringen van het management dat 2011 recent als een “recordjaar” bestempelde.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,726 EUR

 

Fiat is een Italiaans bedrijf dat personenwagens en auto-onderdelen produceert. De vroegere dochtermaatschappijen Case New Holland (landbouwmachines) en Iveco (vrachtwagens) zijn in een andere entiteit ondergebracht.

 

Deel dit artikel