Analyse
EVS Broadcast Equipment: nieuwe CEO gezocht 6 jaar geleden - dinsdag 4 oktober 2011

CEO en mede-oprichter Pierre L'Hoest verlaat het bedrijf maar behoudt wel een belang van 4 %. Tegen eind 2011 zou er een opvolger aangesteld worden. We zien geen redenen tot ongerustheid. Zelfs op basis van vrij voorzichtige prognoses blijft het aandeel goedkoop.

KOPEN.

 

 

EVS spreekt geruststellende taal over het onverwacht vertrek van de CEO. Volgens de groep wordt de "machtsoverdracht" al een jaar bestudeerden zou er tegen eind dit jaar een opvolger op post moeten zijn. Ook wij geloven dat het vertrek niets te maken heeft met eventuele operationele problemen of onenigheid over de strategie. Die blijft identiek:de positie voor mobiele zend- en montagewagens (marktaandeel van 90 %) behouden en verder doorbreken op de studiomarkt. Voor de resultaten blijft de context positief. Enerzijds investeren veel producenten in nieuwe uitrusting met het oog op de grote sportevenementen van 2012 (o.a. Olympische Spelen in Londen), anderzijds lijkt het investeringsklimaat in de sector nog altijd goed te zijn. De IBC-beurs in Amsterdam, een jaarlijkse hoogmis voor de sector, verwelkomde meer bezoekers dan vorig jaar (+40 %) en het nieuwe XT3 uitzend- en productieplatform van AVS werd er enthousiast onthaald. EVS bevestigde zijn doelstellingen voor 2011 (inkomsten op zelfde niveau als in 2010). Wij verwachten nog altijd een lichte daling van de marges en houden onze winstramingen ongewijzigd op 2,51 EUR per aandeel voor 2011 en 3,20 EUR voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 36,02 EUR

 

Het Belgisch bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor televisieproducenten (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms…) en bioscopen.

 

Deel dit artikel