Analyse
Deceuninck: lijdt onder de conjunctuur 6 jaar geleden - dinsdag 25 oktober 2011

De omzet daalde sterker dan verwacht en we halveren onze winstramingen, maar Deceuninck zal wel winstgevend blijven en genereert voldoende cash om het hoofd te bieden aan zijn schuldeisers en te blijven investeren.

Als het risico u niet afschrikt, is de décote van het aandeel een opportuniteit boekwaarde eind 2011: 1,98 EUR).
KOPEN.

 

De omzetdaling versnelt (-6,1 % in 2de kwartaal, -8,2 % in 3de) en het jaareinde zal niet beter zijn. De conjunctuur weegt op de bouwsector in West-Europa en de VS (± 60 % v.d. omzet) en Deceuninck lijkt marktaandeel te hebben verloren in Rusland, Polen en Tsjechië. Twee maand terug mikte de groep nog op een stabiele omzet in 2011 en wij op een daling van 1,2 %, maar vandaag lijkt die omzet 2011 3 à 4 % lager te zullen afklokken (voor een daling van de verkochte volumes met 6 à 7 %, want de groep lijkt beter in staat om hogere verkoopprijzen te onderhandelen met haar klanten). Wat de grondstoffen betreft, werd de lichte daling van de pvc-prijzen geneutraliseerd door de prijsstijging van diverse additieven (o.a. kleurpigmenten). Dankzij de herstructurering van de voorbije 3 jaar (afslanking, optimalisatie gamma, prijsstijgingen) zal 2011 wel nog in het groen kunnen worden afgesloten. We tippen op een winst per aandeel van 0,04 EUR voor dit jaar en van 0,09 EUR voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 1,16 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Deceuninck is de grootste producent ter wereld van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). De groep realiseert 43 % van haar omzet in Oost-Europa, Duitsland en Turkije. De rest van West-Europa is goed voor 47 % en de VS voor 10 %.

 

Deel dit artikel