Analyse
Deceuninck: de omzetdaling versnelt 6 jaar geleden - donderdag 20 oktober 2011

De omzet zal dit jaar zowat 3 à 4 % lager afklokken. De koers noteert nu bijna 40 % onder de voor het einde van dit jaar geraamde boekwaarde. Goedkoop aandeel. KOPEN.

De koers noteert bijna 40 % onder de voor 2011 geschatte boekwaarde. We vinden het een buitenkansje om het aandeel in te pikken.
KOPEN.

 

De omzetdaling versnelt: -8,2 % in het derde kwartaal, tegenover -2,4 % in het tweede. Terwijl de groep twee maanden geleden voor 2011 nog op een stabiele omzet rekende, stevent ze nu op een daling van 3 of 4 % af. Wij hielden al rekening met een daling van 1,2 %.

 

Het management heeft de afgelopen drie jaar indrukwekkende herstructureringsinspanningen geleverd, maar de conjunctuur gooit roet in het eten. De genomen maatregelen (afslanking, optimaliseren van het gamma, prijsverhogingen …) zullen Deceuninck wel in staat stellen om het jaar met een positief resultaat af te sluiten. We rekenen op hooguit 0,04 EUR winst per aandeel en we verlagen onze prognoses voor 2012 en 2013.

 

 

Koers op het moment van de analyse: 1,20 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Deceuninck is de grootste producent ter wereld van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). Realiseert bijna de helft van zijn omzet in Oost-Europa, Duitsland en Turkije.

 

Deel dit artikel