Analyse
Vivendi: een groep met twee snelheden 6 jaar geleden - vrijdag 2 september 2011

De interne groei is in het 2de kwartaal verzwakt, maar de recente overnames beloven veel goeds.

Wij blijven positief voor dit goedkope aandeel.
KOPEN.

 

Dat de winst per aandeel op vergelijkbare basis in het 2de kwartaal 11,2 % hoger afklokte, was grotendeels te danken aan een fiscale meevaller. Want het blijft wachten op echte groei. De omzet nam in het 2de kwartaal slechts met 0,2 % toe (interne groei) en de bedrijfswinst met 0,3 %. De Franse conjunctuur werkt niet echt mee om de commerciële synergieën tussen de activiteiten te ontwikkelen.

 

Telecomdochter SFR lijdt onder de concurrentie- en de reglementaire druk en de muziekafdeling (Universal) en de televisiezender Canal+ draaien ook niet echt goed. Gelukkig doen de recent geïntegreerde activiteiten, het Braziliaanse GVT (telecom) en Activision Blizzard (videospelletjes) het uitstekend. GVT zag zijn bedrijfswinst met 76,4 % toenemen, Activision Blizzard met 36,2 %. Maar volgens ons beschikt Vivendi over de middelen om op een evenwichtige wijze verder te groeien: de volledige integratie van SFR (44 % werd van Vodafone overgenomen) geeft de groep toegang tot de aanzienlijke liquiditeiten die deze activiteit genereert, zodat ze kan blijven investeren en een gul dividend kan blijven betalen (brutorendement van ongeveer 8 %). We handhaven onze ramingen van de winst per aandeel op 1,95 EUR voor 2011 en 2,50 EUR voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 16,835 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Brazilië), muziek, televisie en videospelletjes.

 

Deel dit artikel