Analyse
Option: nieuwe stap in omvorming 6 jaar geleden - vrijdag 2 september 2011

Option zag in de 1ste jaarhelft de verliezen fors dalen dankzij de overeenkomst met Huawei.

De groep doet ook haar intrede op de markt van smartphones en tablets. Het blijft echter afwachten of de nieuwe aanpak resultaten oplevert. Erg hoog risico en zeer duur aandeel.
VERKOPEN.

 

Option nam zopas voor een zeer redelijke prijs de activa en het team ontwikkelaars over van een producent van software die een gebruiksvriendelijke interface voor tablets en smartphones ontwikkelt om content van het internet te plukken. Bedoeling is recurrente inkomsten te genereren door enerzijds de software in licentie te geven aan fabrikanten van smartphones en tablets en anderzijds een commissie te vragen op de inkomsten die contentleveranciers via het systeem ophalen (vergelijk met iTunes van Apple). Bovendien zijn met deze activiteit hogere marges te halen dan met de verkoop van USB-modems die een massaproduct zijn geworden. In de 1ste jaarhelft maakten software en licenties (dankzij overeenkomst met Huawei) overigens al 55 % van de omzet uit, tegenover nagenoeg niets een jaar geleden. De omzet daalde wel met 16,3 %, maar het verlies werd fors teruggeschroefd. We trekken onze ramingen op. Voor 2011 mikken we nu op 0,09 EUR verlies per aandeel (0,38 EUR voorheen) en voor 2012 op 0,06 EUR (0,34 EUR voorheen). Voor 2013 tippen we op een nulresultaat.

 

Koers op het moment van de analyse: 00,40 EUR

 

Het Belgische Option ontwikkelt en produceert draadloze verbindingstools (modemkaarten, USB-modems, inbouwmodules…) en software die het mogelijk maken draagbare pc's en aanverwanten aan een mobilofoonnetwerk te koppelen voor datacommunicatie.

 

Deel dit artikel