Analyse
Hou het hoofd koel 6 jaar geleden - donderdag 15 september 2011

De huidige beurscrisis treft vooral de banksector maar straalt ook af op andere aandelen. Hoe reageert u het best? Er is geen reden tot paniek maar sommige maatregelen zijn wel nuttig.

 

Nooit in paniek slaan! Dat is zowat het belangrijkste advies voor iedere beursbelegger. Het is zelden verstandig om halsoverkop te verkopen in crisissituaties. Anders riskeert u immers dat u tegen een te lage prijs aandelen van de hand doet die wel degelijk nog over kwaliteiten beschikken, maar die tijdelijk overdreven zwaar worden afgestraft.


In de huidige context is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat uw portefeuille voldoende gediversifieerd is om zo ook de risico's te spreiden (voldoende aantal aandelen, fondsen, diverse sectoren, landen, regio's, ...). En het is ook verstandig om meer dan anders aandacht te schenken aan defensievere sectoren. Zo schroeven wij in onze portefeuilles momenteel het gewicht van zeer conjunctuurgevoelige sectoren (o.a. industrie, spitstechnologie, grondstoffen) wat terug en uiteraard mijden we ook de financiële sector. Anderzijds richten we onze blik iets meer op sectoren die doorgaans wat beter bestand zijn tegen noodweer op de beurzen (farma, voeding, nutsdiensten, enz.).


Via de rubriek onze strategie kunnen onze abonnees hun portefeuillespreiding optimaal afstemmen op hun persoonlijke risicoappetijt en beleggingshorizon.

Deel dit artikel