Analyse
Bayer: kleine overwinning voor het geneesmiddel Xarelto 6 jaar geleden - vrijdag 9 september 2011

De experts van de FDA hebben een positief advies uitgebracht i.v.m Xarelto, maar de goedkeuring zal waarschijnlijk aan voorwaarden onderworpen worden. Een gedeeltelijke overwinning dus voor Bayer.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

De expertgroep van de FDA, de Amerikaanse autoriteit voor gezondheid, heeft de goedkeuring van het geneesmiddel Xarelto aangeraden als preventieve behandeling van hartaanvallen bij patiënten die aan atriumfibrillatie lijden. Over de vraag of het doeltreffender is dan Warfarin dat al tientallen jaren op de markt is, zijn de meningen verdeeld. De kans is dus groot dat er een voorwaardelijke goedkeuring komt. De FDA kan bijkomende gegevens vragen, wat de lancering met 1 à 2 jaar kan vertragen, en/of beperkende voorschriftcriteria opleggen.

 

De aanbeveling van de experts is dus maar een kleine overwinning van Bayer dat op Xarelto rekende om het blazoen van de farmadivisie op te poetsen. De buit is dus nog niet binnen, temeer daar de concurrenten ook niet hebben stilgezeten: het Pradaxa van Boehringer Ingelheim is al sinds een jaar goedgekeurd en het Eliquis van Pfizer en Bristol-Myers Squibb, dat in de eindfase zit, heeft zijn doeltreffendheid al bewezen.

 

Op 4 november wordt de definitieve beslissing van de FDA verwacht.
Tot zo lang laten wij onze ramingen van de winst per aandeel ongewijzigd op 3,60 EUR voor 2011 en 3,90 EUR voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 38,88 EUR

 

De Duitse chemie- en farmagroep Bayer rust op drie pijlers: gezondheid (meer dan de helft van de winst), landbouwchemie en plastics.

 

Deel dit artikel