Analyse
AT&T / Deutsche Telekom: fusie op de helling 6 jaar geleden - vrijdag 2 september 2011

Het recente advies van de Amerikaanse regering kan een serieus struikelblok zijn voor de geplande fusie. Slecht nieuws, maar geen ramp.

AT&T KOPEN, DEUTSCHE TELEKOM HOUDEN

 

De geplande fusie tussen AT&T en T-Mobile USA, dochter van Deutsche Telekom, komt op de helling te staan nu de Amerikaanse regering een negatief advies heeft uitgebracht. Ze vreest immers dat de concurrentie in de telecomsector in het gedrang komt als de nummers 2 en 4 in de VS samensmelten. Dat is slecht nieuws voor de twee operatoren die veel ven deze fusie verwachtten. Maar het is ook geen ramp.

 

Als de fusie niet doorgaat, moet AT&T wel het equivalent van 6 miljard dollar aan Deutsche Telekom betalen als compensatie, maar dat bedrag vertegenwoordigt slechts 4 % van de beurskapitalisatie van het bedrijf.

 

Voor Deutsche Telekom zouden de gevolgen zwaarder kunnen zijn. De groep probeert zich immers al jaren te ontdoen van haar Amerikaanse dochter die te klein is om het op te nemen tegen de groten van de sector.

 

AT&T mag u kopen.

 

Deutsche Telekom mag in portefeuille blijven.

 

Koers op het moment van de analyse: : 28,27 USD; 8,774 EUR

 

Amerikaanse telecomoperator AT&T is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

 

 

Deutsche Telekom is de grootste telecomoperator van Duitsland en de vierde grootste mobiele operator in de VS (23 % van de omzet); ook actief in dienstverlening aan bedrijven (19 %).

 

Deel dit artikel