Analyse
Wat is de beste strategie na de recente beursdalingen? 6 jaar geleden - maandag 8 augustus 2011

Onze adviezen voor aandelen.

 

Goed moment om te kopen?

In plaats van op te trekken, lijkt de mist die al verscheidene maanden boven de aandelenmarkten hangt, nu nog dichter te worden. Bovenop de geringe zichtbaarheid op de winstevoluties op korte termijn, komt nu nog eens een vertrouwenscrisis waarvan de afloop vooral zal afhangen van politieke beslissingen (Europese reddingsplannen, budgettair beleid diverse landen, opkoop van activa door centrale banken, enz.)

Voorspellingen doen op korte termijn is utopisch

Nu kopen in de hoop over een paar weken fraaie winsten op zak te steken, lijkt dan ook roekeloos.

 

Anderzijds lijkt de terugkeer van een wereldwijde recessie ons nog altijd weinig waarschijnlijk en valt beleggen in aandelen vanuit een langetermijnperspectief vast en zeker wel te motiveren. In het huidige klimaat blijven we trouw aan onze voorzichtige strategie van begin juni. Algemeen doet u er volgens ons goed aan om de voorkeur te geven aan defensieve aandelen met een goede cashflowgeneratie en gulle dividenden (farma, telecom). Vermijd de bankensector en beleg wel in de oliesector.

 

Onze concrete adviezen leest u in onze samenvatting van de beursevoluties vorige week.

Goud (b.v. via de trackers ETFS Physical Gold, iShares COMEX Gold Trust of Gold Bullion Securities) en vastgoedeffecten (certificaten, gvv's) blijven een goede diversificatie.

 Deel dit artikel