Analyse
Walt Disney: resultaten minder rooskleurig dan ze lijken 7 jaar geleden - vrijdag 12 augustus 2011

De resultaten voor het derde kwartaal overtroffen ruimschoots onze verwachtingen maar de koers is gedaald.

We zien deze koersdaling niet als een opportuniteit om te kopen. Het aandeel blijft correct gewaardeerd maar de kans op een toekomstige verslechtering van de winstvooruitzichten 2011-12 lijkt ons reëel.
HOUDEN.

 

Met een omzetstijging van 6,7 % en een lichte stijging van de marges, overtroffen de resultaten voor het derde kwartaal van Disney (boekjaar afgesloten op 30/09) ruimschoots onze verwachtingen. Dat is echter voor het grootste deel te danken aan een inkomstenboeking die oorspronkelijk maar voor het vierde kwartaal gepland was. Door de onzekere economische vooruitzichten heeft de markt nu pas haar verwachtingen teruggeschoefd. Wij waren voorheen al pessimistischer en liggen nu grotendeels in de lijn van de marktconsensus, waardoor we geen reden zien om onze winstramingen voor 2010/11 en 2011/12 (resp. 2,53 en 2,9 USD per aandeel) bij te sturen.

 

Disney verklaart momenteel geen forse terugval te merken van de adverteerders en ook geen daling van het aantal bezoekers in zijn themaparken. Als de Amerikaanse economische indicatoren echter aan hetzelfde sneltempo blijven achteruitboeren als de voorbije weken, dan lijdt het geen twijfel dat er een negatieve impact zal volgen.
Veel mensen plannen en reserveren hun bezoek aan een pretpark maanden van tevoren en de impact van een conjunctuurverslechtering laat zich dan ook maar met een paar maand vertraging voelen. Ook de stijging van de kosten bij zowel de attractieparken (heel wat nieuwe investeringen) als bij sportzender ESPN (uitzendrechten sportevenementen steeds duurder) en de toekomstige evolutie van de studioactiviteitein (2012 zal een pak moeilijker worden na de successen van 2010 en 2011) zijn zonder meer aandachtspunten.

 

Koers op het moment van de analyse: 41,52 USD

 

Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in de media – tv (45 % van de omzet) en film (18 %) – en in de recreatiesector– pretparken (28 %) en afgeleide producten (7 %). Spil van de groep zijn de fimproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.

 

Deel dit artikel