Analyse
Moment van zwakte voor Triquint Semiconductor 6 jaar geleden - vrijdag 5 augustus 2011

De koers viel fors terug na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Slechts een tijdelijke zwakte volgens ons.

We behouden ons advies voor dit goedkoop aandeel, dat enkel gereserveerd is voor beleggers die risico durven lopen.
KOPEN.

  

De voorbije kwartalen kende de groep een sterke groei maar nu is daar een einde aan gekomen. In het tweede trimester steeg de omzet slechts met 10 % terwijl de winst per aandeel met 15 % terugviel (zonder uitzonderlijke elementen). Voor het derde trimester tipt de groep op een veel lager resultaat dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 

Deze vooruitzichten zijn zeer slecht ontvangen door beleggers, die meer gewoon zijn van de groep. De koers heeft 26 % van zijn waarde verloren de dag van de aankondiging.

 

Wat is er gebeurd? In de loop van 2010 had de groep een tekort aan productiecapaciteit om aan de sterke vraag voor elektronische componenten te voldoen. Ze heeft dan ook enkele keuzes moeten maken: enkele klanten of producten bevoordelen ten koste van andere. Deze transitieperiode heeft nu een zwaardere impact gehad dan verwacht.

 

Maar er zijn redenen om te hopen. Over heel het boekjaar 2011 zal de productiecapaciteit met 40 % zijn toegenomen wat de groep zou moeten toelaten om verloren terrein terug te winnen. De directie rekent vanaf het laatste trimester van 2011 op een herstel van zijn activiteiten, en dat zal grotendeels te danken zijn aan de komende lancering van de iPhone 5 van Apple, een klant die ongeveer een kwart van de omzet genereert.

 

We blijven dus positief voor het aandeel maar rekening houdend met de feiten hebben we onze verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2011 verlaagd tot 0,41 USD en voor 2012 tot 0,55 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,17 USD

 

Het Amerikaanse Triquint Semiconductor ontwerpt en verkoopt radiofrequentiecomponenten, met name versterkers van wifi of internetsignalen.
Die producten zijn vooral bestemd voor fabrikanten van mobile terminals zoals smartphones en tabletcomputers (72 % van de omzet). De groep levert ook componenten om de kwaliteit van telecomnetwerken te verbeteren (20 % van de omzet) en componenten voor luchtvaart en defensie (8 %).

 

Deel dit artikel