Analyse
Deutsche Lufthansa: we handhaven ons advies 6 jaar geleden - vrijdag 19 augustus 2011

Sinds ons laatste aankoopadvies nam de koers een forse duik (-14 %). Gezien de troeven van de groep lijkt ons dat overdreven.

Het aandeel is goedkoop. 
Kopen.

 

De paniekgolf die de laatste weken over de beurzen rolde, is niet de enige verklaring van de koersval. De beleggers reageerden ook teleurgesteld op de kwartaalresultaten. Nochtans brengt de Duitse luchtvaartmaatschappij het er niet zo slecht af in een sector die geteisterd wordt door de hoge olieprijzen, de instabiliteit in Noord-Afrika en de gevolgen van de ramp in Japan. Terwijl sommige concurrenten zoals AirFrance-KLM in het tweede kwartaal opnieuw in het rood doken, kon Lufthansa met winstgroei uitpakken (bedrijfswinst +45 %). Maar door de economische onzekerheid zou het passagiers- en vrachtverkeer in de tweede jaarhelft vertragen. We verlagen daarom onze raming van de winst per aandeel voor dit jaar van 1,45 naar 1,30 EUR. We blijven er echter van overtuigd dat Lufthansa in staat is om zijn bedrijfswinst in 2012 met 30 % op te voeren. De groep heeft een stevige positie in het erg rendabele segment van de langeafstandsvluchten. Voorts beginnen de synergieën die voortvloeien uit de integratie van Austrian Airlanes en British Midlands effect te sorteren. En ten slotte rekenen we op het herstel van de Japanse en van de Noord-Afrikaanse markten. Voor 2012 mikken we op 1,70 EUR winst per aandeel.

 

Koers op het moment van de analyse : 10,90 EUR

 

Deutsche Lufthansa is met meer dan 100 000 werknemers één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Ze realiseert 74 % van haar omzet in personenvervoer: in 2010 had ze meer dan 90 miljoen passagiers. Tot de groep behoren ook Austrian Airlines, SWISS, British Midland en Germanwings. Voorts heeft Lufthansa participaties in Brussels Airlines, JetBlue en SunExpress. De groep is ook actief in logistiek (10 % van de omzet), onderhoud en herstel van vliegtuigen (9 %), restauratie (6 %) en informaticadiensten (1 %).


Deel dit artikel