Analyse
Boekjaar 2011/12 nam geen goede start voor CSC 6 jaar geleden - vrijdag 12 augustus 2011

Ontgoochelende operationele prestaties moest bekendmaken voor het eerste kwartaal.

Maar het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

 

In het eerste kwartaal van het boekjaar 2011/12, daalde de bedrijfsmarge fors (tot 4,5 % tegenover 7,1 % een jaar eerder), onder meer door de hoger dan verwachte kosten verbonden aan de ingrijpende herstructurering die de groep in Scandinavië doorvoert. Niettemin houdt CSC vast aan zijn eerder geformuleerde doelstellingen op het vlak van bestellingen en winst per aandeel (4,70 à 4,80 USD). Wij zijn voorzichtiger en schroeven onze ramingen voor 2011/12 terug tot 4,65 USD en voor 2012/13 tot 4,85 USD.

 

Ondanks de nieuwe ontgoocheling behouden we ons aankoopadvies voor dit fors geplaagde aandeel de voorbije maanden. De perspectieven op korte termijn ogen niet echt rooskleurig voor de groep (o.a. door de groeiende begrotingstekorten in de Britse en Amerikaanse openbare sector, twee belangrijke klanten voor de groep) maar we denken dat het aandeel te zwaar werd afgestraft. De décote van bijna 50 % t.o.v. de boekwaarde lijkt ons overdreven voor een bedrijf dat IT-diensten levert. De inkomsten van CSC zijn voor een groot deel recurrent, en al ligt de rentabiliteit lager dan bij diverse concurrenten, ze blijft toch nog altijd comfortabel.

 

Koers op het moment van de analyse: 29,36 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt: advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel