Analyse
Autonomy wordt overgenomen door Hewlett-Packard 6 jaar geleden - vrijdag 19 augustus 2011

HP biedt 2 550 pence cash per aandeel.

De aandeelhouders van de Britse softwarespecialist Autonomy mogen zich in de handen wrijven: het Amerikaanse Hewlett-Packard is bereid 2 550 pence cash per aandeel op tafel te leggen.
U MAG OP HET BOD INGAAN


Het Amerikaanse Hewlett-Packard (HP) trekt zich terug uit de weinig rendabele pc-markt om zich te concentreren op diensten en software. In dat kader doet de groep een overnamebod op de Britse softwarespecialist Autonomy. HP biedt 2 550 pence per aandeel Autonomy, dat is bijna 80 % meer dan de vorige slotkoers.

Op dat niveau lijkt het ons weinig waarschijnlijk dat een concurrent een hoger tegenbod doet. Het bod van HP moet nog wel aanvaard worden door 75 % van de aandeelhouders van Autonomy, maar het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat ze het afwijzen. De mogelijke politieke weerstand in Groot-Brittannië tegen de overgang van een groot bedrijf in buitenlandse handen zal volgens ons louter pro forma zijn.

Als het bod doorgaat – wat wij verwachten – moet u niet aarzelen om er op in te gaan.
Indien u de opbrengst in de hightechsector wenst te herbeleggen, mag u Intel, CSC, STMicroelectronics, TriQuint Semiconductor of Sage Group kopen, stuk voor stuk goedkope aandelen.


Koers op het ogenblik van de analyse: 2496 pence


Het Britse bedrijf Autonomy Corporation levert infrastructuursoftware voor ondernemingen. De technologie laat toe om het beheer van elektronische data volledig te automatiseren, wat ook de gebruikte drager is (tekst, spreadsheets, video, stem…).
Deel dit artikel