Analyse
Fiat: nieuwe obligaties 7 jaar geleden - maandag 11 juli 2011

Fiat Finance spa heeft twee obligaties op 3 en op 7 jaar uitgegeven ter vervanging van de leningen die dit jaar vervallen. De financiële situatie van de groep blijft nagenoeg dezelfde.

Het aandeel is duur. 
Verkopen.

 

De institutionele beleggers hebben massaal ingetekend op de twee obligaties die Fiat Finance spa recent uitgaf. De ene lening met een looptijd van drie jaar biedt een vaste coupon van 6,125 %, de andere met een looptijd van zeven jaar van 7,375 %. Deze twee uitgiftes volgen kort op vorige die in april laatstleden plaatsvond.
Op die manier heeft de groep sinds januari in totaal bijna zoveel geld op-gehaald als het bedrag van de obligaties Fiat die dit jaar op eindvervaldag komen (sommige liepen af in mei, andere vervallen in november).

Fiat heeft een moment van relatieve kalmte op het Griekse front en de kleine renteverlaging die daarvan het gevolg was te baat genomen om deze twee nieuwe obligaties uit te geven die in vergelijking met andere leningen met dezelfde looptijd een hoog rendement opleveren. Hun rendement is evenwel conform aan dat van obligaties met een vergelijkbaar risico. De rating van Fiat, BB- pour Standard & Poor’s et Ba1 pour Moody’s, wijst erop dat de groep inzake solvabiliteit niet erg hoog scoort. Deze obligaties zijn dan ook geen spek naar de bek van de goede huisvader. De hoge minimum-coupure (50 000 euro) is een bijkomende hinderpaal.

 

Koers op het moment van de analyse : 7,25 EUR

 

Fiat is een Italiaans bedrijf dat personenwagens en auto-onderdelen produceert. De vroegere dochtermaatschappijen Case New Holland (landbouwmachines) en Iveco (vrachtwagens) zijn in een andere entiteit ondergebracht.

 

 

 

Deel dit artikel