Analyse
Deutsche Bank : vlakke kwartaalresultaten 6 jaar geleden - donderdag 28 juli 2011

Het kwartaalresultaat was conform de verwachtingen.

Vanaf mei 2012 komt er een tandem aan het hoofd van de groep. Het laat de beleggers allemaal koud. Het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

 

In de huidige moeilijke marktomstandigheden is een winst per aandeel van 1,30 EUR voor het tweede kwartaal niet slecht, maar onvoldoende om ons optimistischer te stemmen t.a.v. Deutsche Bank. De zakenbankdivisie boekte 57 % minder winst dan in het eerste kwartaal. De daling zelf verrast ons niet, wel de omvang (de concurrenten deden het minder slecht). De divisies vermogens- en fondsenbeheer scoorden beter. De komende kwartalen beloven nog moeilijk te worden. In het lopende kwartaal zal DB voorzieningen voor de Griekse overheidsleningen moeten boeken De zakenbankdivisie zal het voor dit jaar beoogde resultaat naar alle waarschijnlijkheid niet halen en we vrezen dat dit de doelstellingen van de groep met een à twee jaar zal vertragen. We laten onze ramingen van de winst per aandeel voor 2011 en 2012 op 6,00 en 5,50 EUR. Voor 2013 rekenen we op 6,00 EUR.

Deutsche Bank maakte ook bekend dat de groep vanaf mei 2012 een tweekoppige directie krijgt. Of dat beter is dan een enkele directeur? De huidige ceo wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen. Dat lijkt ons niet bepaald een voorbeeld van corporate governance.

 

Koers op het moment van de analyse: 37,80 EUR

 

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

 

Deel dit artikel