Analyse
China Medical Technologies: uitstappen? 6 jaar geleden - maandag 25 juli 2011

Sinds we het aandeel in onze selectie opnamen, is de koers met meer dan 40 % gedaald omdat het bedrijf van boekhoudkundige fraude verdacht wordt.

Een buitenkans voor wie het hoge risico aanvaardt. 
Kopen
.

 

De koers roetsjt verder naar beneden. CMT wordt net als een hele rits andere Chinese bedrijven verdacht van geknoei met de boeken. Volgens ons is er echter geen reden om uit het aan-deel weg te vluchten. Tegen de huidige koers is het aandeel in het licht van de fundamentals zwaar ondergewaardeerd … uiteraard op voorwaarde dat de boekhouding klopt. Als dat niet zo is, zou de koers wel eens ver onder de 6 USD kunnen zakken. Voor zover wij weten zijn die vermoedens echter ongegrond. Inzake corporate governance scoort de groep weliswaar zwak (3/10), maar anderzijds pleit een aantal ele-menten in haar voordeel. Zo publiceert CMT zijn rekeningen volgens de Amerikaanse normen (GAAP), en niet volgens de minder beproefde Chinese. Voorts werden de jaarrekeningen re-cent nog goedgekeurd door het erg betrouwbare auditbureau PwC. En last but not least, de ceo van CMT, die 23 % van het kapitaal bezit, heeft onlangs de lage koers te baat genomen om aandelen bij te kopen.

Maar dat alles neemt niet weg dat het heersende wantrouwen, hoe weinig gegrond ook, nog een tijd op de koers kan wegen. Een erg speculatieve belegging. Enkel voor geduldige beleggers die tegen een stootje kunnen.

 

Koers op het moment van de analyse : 6,57 USD

 

China Medical Technologies is de belangrijkste Chinese speler voor IVD-systemen (in vitro diagnose) op basis van bloed, urine, enz. Het bedrijf commercialiseert tests voor een brede waaier van ziektebeelden zoals schildklierafwijkingen, diabetes, hepatitis, bepaalde tumoren ... Het is hoofdzakelijk in China actief.


Deel dit artikel