Analyse
BlackRock: biedt goed weerstand 7 jaar geleden - vrijdag 22 juli 2011

Uit de winstcijfers die BlackRock voor het tweede kwartaal publiceerde blijkt dat 's werelds grootste vermogensbeheerder goed is opgewassen tegen de turbulenties op de beurzen.

Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

 

BlackRock (BR) is erin geslaagd om zijn bedrijfsmarge in het tweede kwartaal op te krikken tot 39,7 %, tegen 39,1 % in het eerste kwartaal en 38,8 % het jaar voordien. Dat wil echter niet zeggen dat de groep immuun is voor de onrust op de beurzen. Zo haalde ze in het tweede kwartaal iets minder kapitaal binnen dan in het eerste (vooral voor aandelenbeleggingen) en stegen de inkomsten maar met een bescheiden 3 %. De overheidsschuldencrisis (Europa en VS) maakt de beleggers inderdaad risicoschuw en zorgt ervoor dat ze hun geld slechts met de nodige voorzichtigheid aan een vermogensbeheerder toevertrouwen.

 

Gezien de huidige situatie op de markten ziet BR momenteel af van de inkoop van eigen aandelen. Een dergelijke operatie – een goede zaak voor de aandeelhouders als het aandeel ondergewaardeerd is – zit er volgens ons in 2012 wel opnieuw in op voorwaarde dat het op de markten wat rustiger wordt en dat er geen strengere regels komen rond de schuldgraad van de financiële ondernemingen. Hoewel de kwartaalwinst iets hoger lag dan we verwachtten, laten we onze ramingen van de winst per aandeel voor 2011 en 2012 ongewijzigd op 12,90 en 14,20 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 187.72 USD

 

Grootste vermogensbeheerder ter wereld (3 500 milliard dollar onder beheer). Belegt enkel voor rekening van zijn klanten, hoofzakelijk banken, pensioenfondsen, verzekeraars …

 

Deel dit artikel