Analyse
Bank of America: laten we het hoofd koel houden 7 jaar geleden - vrijdag 1 juli 2011

De operatie waarheid in het dossier vastgoedkredieten doet de mist wat optrekken, maar maakt ons nog niet optimistischer.

Rekening houdend met het zwakke dividendrendement 0,4 % bruto) is het aandeel correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

De groep heeft een akkoord bereikt met een aantal beleggers aan wie ze vóór de financiële crisis rommelkredieten had verkocht. Daar hangt een gepeperde rekening aan vast: Bank of America moet in het 2de kwartaal een last van 20 miljard dollar (ongeveer 2 USD per aandeel) boeken, die zal resulteren in een kwartaalverlies van ca. 0,9 USD. Zonder de meerwaarden op de verkoop van activa zou het verlies echter nog veel groter zijn geweest. Dit akkoord neemt een deel van de onzekerheid die al maanden op de groep weegt weg, en dat is goed nieuws, maar vergeten we niet dat het slechts betrekking heeft op ongeveer 60 % van de portefeuille vastgoedgerelateerde obligaties. De kans bestaat dus dat er nog schadeclaims ingediend worden. Voorts zal deze aderlating de soliditeit van de bank in het 2de kwartaal aantasten. Dat is geen ramp op voorwaarde dat de bak erin slaagt ze snel te herstellen.En daar wringt het schoentje. De verwachte verkoop van de participatie in een Chinese bank zal BoA wel in staat stellen om zijn eigen vermogen te versterken, maar de futloosheid van het merendeel van de activiteiten kan roet in het eten gooien. In het oog te houden.

 

Koers op het moment van de analyse: 10,98 USD

 

Bank of America is een internationale bankreus met sterk gediversifieerde activiteiten: depositobank (12 % v.d. netto inkomsten), vastgoedkredieten (10,4 %), vermogensbeheer (13,8%), kredietkaarten (22,1 %), zakenbank (25,5 %), overige activiteiten (16,2 %). Momenteel werkt de bank aan een programma om haar risicoprofiel terug te schroeven.

 

Deel dit artikel