Analyse
Republic Airways zoekt een overnemer voor Frontier 6 jaar geleden - maandag 20 juni 2011

De luchtvaartgroep wil haar verliesgevende dochter Frontier kwijt. Goed nieuws, maar het zal even duren voor dat zich in de koers weerspiegelt.

Correct gewaardeerd. 
Houden.

 

In een poging om de crisis die ze doormaakt (vooral te wijten aan de hoge olieprijs) te boven te komen, gaat de groep haar participatie in Frontier geleidelijk afbouwen. Via deze dochter is het dat ze vluchten voor eigen rekening commercialiseert. Deze operatie heeft tal van voordelen: Republic treedt niet meer in concurrentie met zijn partners voor wie het vluchten in onderaanneming verzorgt (American, Delta, United, Continental, US Air-ways), waardoor het belangenconflict verdwijnt, de rentabiliteit kan opnieuw het niveau van voor de overname van Frontier benaderen en de groep zal minder gevoelig zijn voor de olieprijs (voor de vluchten in onderaanneming betalen haar partners de kerosinefactuur). Maar volgens de directie zal het tot 2014 duren voordat de groep niet langer meerderheidsaandeelhouder is van Frontier. Tot dan zal ze geld moeten vinden (leningen of kapitaalverhoging) om aan de voorwaarden van de piloten van Frontier te voldoen (participatie in het kapitaal in ruil voor het bevriezen van de lonen). Rekening houdend met de brandstoffactuur verlagen wij onze ramingen. We rekenen nu voor 2011 op een verlies van 0,30 USD per aandeel en voor 2012 hopen we op een kleine winst van 0,20 USD.

 

Koers op het moment van de analyse : 4,61 USD

 

Republic Airways is een regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 600 korteafstandsvluchten tussen 128 steden in 47 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Costa Rica uitvoert. De groep opereert van oudsher voor rekening van andere luchtvaartmaatschappijen en ook voor eigen rekening onder de merknaam Frontier.


Deel dit artikel