Analyse
Nokia in vrije val 6 jaar geleden - woensdag 1 juni 2011

De koers van de Finse gsm-reus dook omlaag nadat de winstvooruitzichten opnieuw werden teruggeschroefd…

…maar zelfs tegen de huidige koers vinden we het aandeel nog altijd duur.
VERKOPEN.

 

Nokia maakte bekend dat de inkomsten uit de verkoop van mobiele telefoons en aanverwante diensten ver onder de doelstelling voor het huidige kwartaal blijft, waarin de groep dreigt af te stevenen op een bedrijfsverlies. De nieuwe waarschuwing werd hard afgestraft door de beleggers. De concurrentie binnen de sector wordt steeds scherper en het merkimago van Nokia is toch behoorlijk toegetakeld. Rekening houdend met de onzekere context voor de komende maanden (waarin de samenwerking met Microsoft zich geleidelijk zal concretiseren), waagt Nokia zich niet langer aan becijferde doelstellingen voor 2011.

 

In februari, bij de bekendmaking van het partnership met Microsoft (dat zelf trouwens ook terrein verliest), herhaalden we al ons advies om te verkopen. En niet zonder reden, want de koers is sindsdien van meer dan 30 % gedaald en wellicht is de bodem nog altijd niet bereikt.

 

We tippen nu op een verlies van 0,02 EUR per aandeel in 2011 en een kleine winst van 0,15 EUR voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,40 EUR

 

Het Finse Nokia is wereldleider voor telecomapparatuur. Het is de grootste gsm-fabrikant ter wereld en via een joint venture met Siemens de op één na grootste leverancier van mobilofonie-infrastructuur.

 

Deel dit artikel