Analyse
Na de halfjaarlijkse balans van uw beleggingen, welke strategie te volgen? 6 jaar geleden - dinsdag 21 juni 2011

Al sinds begin dit jaar waren wij heel voorzichtig in onze vooruitzichten voor de wereldeconomie. De vertraging van de groei verrast ons dan ook niet.

We geven de voorkeur aan sectoren met een defensieve reputatie, zoals de farma- en telecomsector. De voedingssector (+2,2 % in 2de kwartaal, in EUR) en de farmasector (+4,2 %) waren in het eerste kwartaal ondergewaardeerd en hebben in het tweede terrein gewonnen. De terugkeer van een grotere risicoaversie bij beleggers en de onzekerheid over de evolutie van de markten in de tweede jaarhelft spelen in de kaart van deze sectoren. Omgekeerd verloren meer cyclische sectoren, die iets beter gewaardeerd waren, wat van hun pluimen. De oliesector gaf 10,1 % prijs, de bouwmaterialen boerden 6,6 % achteruit. De oliesector blijft o.i. ondergewaardeerd. Chevron, Royal Dutch Shell, Repsol en BP (voor wie het hogere risico niet schuwt) zijn koopwaardig.

 

Geografisch richten we onze pijlen op de VS, een land dat een van de meest innoverende en concurrentiële ter wereld blijft en met een beurs die globaal genomen goedkoop is. Ook de beurs van het VK, nog altijd de grootste beurskapitalisatie van Europa, lijkt ons goedkoop en is ondanks de sombere economische toestand een omweg waard. En hoewel veel groeilanden kampen met oververhittingsverschijnselen behouden ze op lange termijn een mooi potentieel. We besteden een klein deel van onze portefeuilles aan Brazilië, Rusland, India en China.

Deel dit artikel