Analyse
France Telecom handhaaft zijn dividend 7 jaar geleden - dinsdag 7 juni 2011

De groep deed haar ambities voor 2011-2015 uit de doeken: verkoop niet-strategische activa, zwakke groei en op peil houden van het dividend.

Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

 

France Télécom (FT) verwacht dat zijn omzet en bedrijfsresultaat (vóór waardeverminderingen) nagenoeg ter plaatse zullen trappelen tot in 2013. Van 2013 tot 2015 mikt de groep op een lichte groei (±3 %), maar dat lijkt ons erg optimistisch gezien de grote afhankelijkheid van de verzadigde Franse thuismarkt, waar er bovendien binnenkort een vierde mobiele operator zijn intrede maakt. Gezien de naar verwachting zwakke winstgroei op (middel)lange termijn, schroeven wij onze dividendverwachtingen voor na 2015 terug. FT deelde ook mee activa te zullen verkopen waarin het geen operationele rol vervult. Dat lijkt te slaan op de participaties in het Belgische Mobistar, het Portugese Soneacom en het Oostenrijkse One. De keuze om activa te verkopen, die succesvol was bij het Britse Vodafone, opent de deur voor een mogelijke terugkoop van eigen aandelen in de toekomst, iets wat gezien de zwakke koers moet volstaan om waarde te creëren voor de aandeelhouders. FT is ook van plan om tot in 2015 zijn dividend ongewijzigd te laten op 1,40 EUR bruto, wat tegen de huidige koers goed is voor een fraai brutorendement van 9 % en meteen ook de belangrijkste troef is van het aandeel. We mikken voortaan op een winst per aandeel van 1,60 EUR, zowel voor dit jaar als voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 15,23 EUR

 

France Telecom is de grootste Franse telefoonoperator (vaste en mobiele telefonie, internet, televisie …). De groep is ook goed ingeplant in het Verenigd Koninkrijk en in Spanje waar ze opereert via het commerciële merk Orange. Mikt op Afrika en het Midden-Oosten om haar groei te stimuleren. 

 

Deel dit artikel