Analyse
China Medical Tech. : jaarresultaten van goede kwaliteit 6 jaar geleden - vrijdag 17 juni 2011

Goede jaarresultaten en vooruitzichten, maar de twijfels m .b.t.

de rekeningen van Chinese bedrijven wegen op de koers. Het aandeel is goedkoop, maar riskant.
KOPEN.

 

China Medical Technologies (CMT) heeft goed geboerd in het boekjaar 2010-11 (31/03). De groep zag haar omzet met 16,5 % toenemen dankzij de verkoop van haar FISH-tests (+26,5 %) en in mindere mate van haar tests op baarmoederhalskanker (SPR-technologie) die pas sinds juni 2010 op de markt zijn. Die groei stelde CMT in staat om weer met winst uit te pakken (0,04 USD per aandeel). De vooruitzichten zijn al even bemoedigend. De Chinese gezondheidsautoriteiten keurden zopas een nieuwe FISH-test goed voor het opsporen van nierziekten, twee andere (borst- en prostaatkanker) zouden binnenkort groen licht krijgen en er zouden er in de loop van het boekjaar nog volgen. Voorts staat de groep op het punt om een commerciĆ«le overeenkomst met een groot Chinees analyselabo af te sluiten dat haar toegang zou geven tot de kleinste ziekenhuizen. Desondanks heeft de koers sinds ons laatste aankoopadvies (15/02) een flinke duik genomen. De beleggers zijn namelijk wantrouwig geworden sinds verschillende Chinese bedrijven van fraude verdacht worden (zie ook p. 1). We hebben geen aanwijzingen dat CMT schuldig, of zelfs maar verdacht zou zijn. We zien de inzinking dan ook als een buitenkansje.

 

De goede resultaten volstonden niet om de argwaan van de beleggers t.a.v. Chinese bedrijven te overwinnen. Profiteer van de lage koers (in USD) om te kopen.

 

Koers op het moment van de analyse: 8,79 USD

 

China Medical Technologies is de belangrijkste Chinese speler voor IVD-systemen (op basis van o.a. bloed, urine, enz.). In 2004 was het bedrijf een van de eerste dat in China automatische diagnosekits en tests op de markt bracht op basis van de ECLIA-technologie. Intussen commercialiseert het 95 van die ECLIA-tests, voor toepassing in diverse domeinen (schildklierafwijkingen, diabetes, hepatitis, tumoren, …).

 

Deel dit artikel