Analyse
TriQuint semiconductor trekt meer en meer klanten aan 7 jaar geleden - maandag 30 mei 2011

De groep ontwikkelt elektronische componenten die men onder meer in de iPhone en in de iPad van Apple vindt.

Het aandeel is goedkoop. 
Kopen.


Eersteklas klanten

De groeivooruitzichten zijn aanzienlijk. Enerzijds wordt verwacht dat de verkoop van smartphones en tablets met touchscreen de komende jaren wereldwijd fors zal toenemen. Anderzijds vereist de technologische geavanceerdheid van mobiele terminals het gebruik van steeds meer chips van het merk Triquint. En de groep zit binnen haar niche stevig gebeiteld om volop profijt te trekken van die dynamiek. Haar belangrijkste klant is Apple (24 % van de omzet), maar de groep levert ook aan rijzende sterren zoals Samsung, ZTE of Huawei.
De activiteit componenten voor de telecomnetwerken biedt eveneens mooi vooruitzichten. De mobiele netwerken moeten gemoderniseerd worden om de enorme stroom van data te verwerken die de groei van het mobiele internet zal genereren. Ook hier zijn de belangrijkste klanten van de groep Huawei en ZTE de meest dynamische spelers. Sinds enkele jaren steken ze het Franse Alcatel-Lucent en Nokia-Siemens-Network de loef af.
Die sterke positie op veelbelovende markten heeft Triquint de afgelopen jaren in termen van winst en van beurskoers geen windeieren gelegd.Tijdelijke inzinking

Als gevolg van het succes van zijn producten kreeg Triquint in de loop van 2010 af te rekenen met een ontoereikende productiecapaciteit die een aantal klanten naar de concurrentie dreef. Daardoor verloor de groep verschillende contracten die haar toegezegd waren. De inkomstenderving die hiervan het gevolg was, zal ook dit jaar nog op de winst wegen.
Wij zijn er evenwel van overtuigd dat de groep dankzij de kwaliteit van haar producten het vertrouwen van de klanten zonder al te veel problemen zal kunnen terugwinnen. Veel zal afhangen van wat Apple gaat doen. Aan de op de CDMA-technologie gebaseerde iPhone die door Verizon Wireless zou verkocht worden, kwam TriQuint niet te pas, maar volgens ons zal het merk met de appel voor de iPhone5 opnieuw met zijn traditionele partner in zee gaan. Het gebrek aan productiecapaciteit is na de zware inspanningen die de groep de jongste maanden geleverd heeft, intussen zo goed als opgelost.
Rekening houdend met het groeipotentieel van de activiteiten geeft de groep er logischerwijze de voorkeur aan om massaal te blijven investeren in plaats van een dividend uit te keren.

 

Ondanks de gezonde financiële situa-tie kennen we het aandeel omwille van de volatiliteit van de koers risicograad 4 toe.


We ramen de winst per aandeel voor 2011 op 0,77 USD en voor 2012 mikken we op 1,05 USD.

 

 Koers op het moment van de analyse : 12,53 USD

 

Het Amerikaanse Triquint Semiconductor ontwerpt en verkoopt radiofrequentiecomponenten, met name versterkers van wifi of internetsignalen. Die producten zijn vooral bestemd voor fabrikanten van mobile terminals zoals smartphones en tabletcomputers (72 % van de omzet).
De groep levert ook componenten om de kwaliteit van telecomnetwerken te verbeteren (20 % van de omzet) en componenten voor luchtvaart en defensie (8 %).

 

 

Deel dit artikel