Analyse
Prudential: verwacht vertraging in de VS 7 jaar geleden - dinsdag 24 mei 2011

De cijfers voor het eerste kwartaal liggen in de lijn van onze verwachtingen

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Levensverzekeraar Prudential publiceerde cijfers voor het eerste kwartaal die grosso modo beantwoorden aan onze verwachtingen. De omzet klom 10 % hoger t.o.v. een jaar eerder (tot 857 miljoen Britse pond). De stijging is te danken aan de goede activiteitsgraad in Azië (+17 % zonder India, 336 miljoen GBP) en de dynamiek in de VS (+26 %, 322 miljoen GBP). De activiteiten in India (-58 %, 31 miljoen GBP) hebben daarentegen te lijden onder een (verwachte) wijziging van de reglementering. Het management verwacht er maar vanaf 2012 een lichte verbetering.

 

Na de heropleving van de activiteit de voorbije kwartalen, verwacht het management zich op de Amerikaanse markt nu aan een vertraging. Dat is op zich niet verrassend maar we houden toch in de gaten welke vaart het zal lopen.

 

De groep blijft voor het overige trouw aan haar strategie en ziet nog altijd groeikansen in Azië. Wij handhaven onze winstramingen van 59 p. per aandeel voor 2011 en 65 pence voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 722,50 pence

 

Prudential is een Britse verzekeraar die gespecialiseerd is in de tak leven en in vermogensbeheer. De groep is actief in Europa, de VS en Azië (belangrijkste groeimotor, goed voor 23 % van de bedrijfswinst). Begin 2010 poogde Prudential vergeefs de controle te verwerven over de Chinese verzekeraar AIG.

 

Deel dit artikel