Analyse
Kwartaalresultaat van Republic Airways onder onze verwachtingen 7 jaar geleden - dinsdag 10 mei 2011

We schroeven onze winstramingen terug.

Ondanks de forse koersdaling blijft het aandeel correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Luchtvaartmaatschappij Republic Airways presteerde in de eerste drie maand van 2011 slechter dan we hadden verwacht. Onze prognose was een verlies van 0,33 USD per aandeel, maar dat blijkt uiteindelijk 0,39 USD te zijn (zonder de negatieve impact van het barre winterweer in de VS). Niet alleen woog de stijging van de olieprijs zoals verwacht op de rentabiliteit, ook de onderhouds- en marketingkosten liepen hoger op dan gepland. En veel beterschap is er de komende kwartalen wellicht niet op til. De zomermaanden zijn commercieel wel gunstiger maar Republic kan de gestegen brandstofkosten niet langer zomaar doorrekenen aan de klanten zonder te riskeren dat die naar andere oplossingen gaan uitkijken. De groep verwacht dan ook bijkomende verliezen in het tweede kwartaal. Een herstructureringsplan moet het mogelijk maken om daarna opnieuw winstgevend te worden. Meer details over dat plan zijn er voorlopig nog niet en we wachten dan ook op bijkomende info om het potentieel ervan in te schatten.

 

In afwachting, en rekening houdend met de hoge olieprijs, schroeven we onze ramingen van de winst per aandeel terug van 0,70 naar 0,30 USD voor 2011 en van 1,00 naar 0,80 USD voor 2012.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,82 USD

 

Regionale luchtvaartmaatschappij die dagelijks zowat 1 600 korteafstandsvluchten uitvoert tussen 128 steden in 47 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Costa Rica. De groep opereert van oudsher voor rekening van andere luchtvaartmaatschappijen en nu ook voor eigen rekening onder de merknaam Frontier.

 

Deel dit artikel