Analyse
Deutsche Bank moet zijn inspanningen voortzetten 7 jaar geleden - dinsdag 10 mei 2011

Door zijn financiële situatie zal Deutsche Bank wellicht een iets terughoudender dividendbeleid (17 % van de winst 2011) moeten voeren dan de meeste van zijn concurrenten.

Duur aandeel.
VERKOPEN

 

Deutsche Bank maakte uitstekende resultaten bekend voor het eerste kwartaal van 2011. De groep zet daarmee een stap in de goede richting en doet diegenen die de winstverwachtingen voor heel 2011 compleet onrealistisch vonden alvast een toontje lager zingen. Het is nu vooral zaak om aan de goede start een verlengstuk te breien de komende kwartalen. Wij hebben er na het eerste kwartaal iets meer vertrouwen in dat het mogelijk moet zijn om uit te komen in de buurt van de 10 miljard euro winst (bruto) waarop de groep mikt, maar houden onze raming voorlopig op 9 miljard omdat de volatiliteit van de activiteiten als investeringsbank nog voor zure oprispingen kan zorgen.

 

Volgens het management zal het tier one-kernkapitaal van de bank in 2013 uitkomen boven de 8 %. Dat is meer dan het wettelijk verplichte minimum van 7 % maar minder dan de 10 % waarop veel andere investeringsbanken mikken. Het management van Deutsche Bank moet dus waakzaam blijven en proberen om nog meer kapitaal te genereren. De blootstelling aan riskantere activa zal trouwens verder worden afgebouwd.

 

Sinds ons verkoopadvies in juni 2009 (bij 43 EUR) blijft de koers van het aandeel wat ter plaatse trappelen (rond de 45 EUR). We verwachten niet dat daar op korte termijn veel verandering in komt.

 

Koers op het moment van de analyse: 42,885 EUR 

 

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

 

Deel dit artikel