Analyse
CSC: winstwaarschuwing zaait onrust 7 jaar geleden - vrijdag 6 mei 2011

De groep maakt bekend dat de winst 2010-11 lager zal uitvallen dan verwacht en stelt de publicatie van haar resultaten uit.

Toch lijkt het aandeel ons nog altijd goedkoop.
KOPEN.

 

Terwijl de directie in november haar doelstellingen nog verhoogde stuurde ze tot ieders verbijstering een tweede winstwaarschuwing de wereld in en stelde ze de publicatie van de jaarresultaten uit tot 25 mei. De winst per aandeel kreeg in het 4de kwartaal een opdoffer en zou voor het hele boekjaar 2010-11 (einde 31/03) maar 4,75 USD bedragen i.p.v. de vooropgestelde 5,20 USD. In het laatste kwartaal zouden er ook minder orders binnengekomen zijn dan verwacht omdat er in het VK en in de VS een aantal overheidscontracten werd herzien of uitgesteld. Volgens ons is dat maar tijdelijk: omwille van de besparingen die informatica mogelijk maakt, denken we niet dat de overheden dit soort investeringen zullen opofferen als ze hun begrotingstekort moeten terugdringen. Na de recente baissebeweging houdt de koers volgens ons meer dan genoeg rekening met de onzekerheid m .b.t. de komende maanden. We zijn er tevens van overtuigd dat de groep financieel sterk genoeg staat om dit dipje te overwinnen. Deze moeilijke periode kan ook de sinds jaren terugkerende geruchten over een bod op CSC nieuw leven inblazen. We verlagen onze ramingen van de winst per aandeel voor 2010-11 van 5,15 naar 4,75 USD en voor 2011-12 van 5,40 naar 4,90 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 43,47 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt: advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel